Передплата 2024 «Добрий господар»

У Запоріжжі тільки нічия...

А «Шахтар» перервав безпрограшну серію «Чорноморця»

Львівські «Карпати» у виїзному матчі з аутсайдером, запорізьким «Металургом», зіграли внічию — 1:1. Лідер Прем’єр-ліги «Шахтар» розгромив вдома «Чорноморець» з рахунком 3:0, а «Таврія» вперше за час виступів у чемпіонатах здобула вольову перемогу з рахунком 4:3, здолавши у Сімферополі донецький «Металург». Чергові домашні очки набрала і луганська «Зоря», зійшовши цього разу над «Волинню» — 3:1.

У Запоріжжі «Карпати» активно розпочали поєдинок. Перевага гостей швидко матеріалізувалась у гол. Марселінью з правого флангу знайшов у центрі Кополовця, який, обробивши м’яча, влучно пробив низом впритул зі стійкою.

Запоріжці могли відновити рівновагу — Пісоцький під гострим кутом пробив низом впритул з дальньою штангою. У дощову погоду додаткову небезпеку несли дальні удари. Даушвілі пробивав під поперечину, але воротар господарів Грдлічка перевів м’яч на кутовий.

“Металурги” зусиллями Жуніора провели кілька небезпечних атак правим флангом, одна з яких завершилась кутовим. Після навісу Жуніора захисник Матеус, випередивши суперників, головою пробив у ближній верхній кут. Для бразильця це був перший гол у Прем’єр-лізі, який він провів у 23-й грі. Запоріжці при цьому провели свій перший весняний гол, а загалом лише шостий з початку чемпіонату. «Металург» у такий спосіб перервав свою домашню безгольову серію в матчах з «Карпатами», яка тривала 363 (!) хвилини.

Після перерви боротьба за м’яч переважно точилася на підступах до обох воріт, воротарі по-справжньому не вступали в гру... У ході цієї в’язкої гри пожвавлення на трибунах викликала атака «Металурга» лівим флангом, коли після прострілу в центр штрафного вже Пісоцький міг забити головою, але Мисак врятував ворота “Карпат”.

Під кінець матчу відбувся дебют в основі львівського клубу 17-річного Тараса Завійського, який став наймолодшим у сезоні гравцем «зелено-білих». Кінцівка матчу пройшла за переваги «Карпат», і саме Завійський на останніх секундах міг зробити свій дебют гольовим, але Грдлічка ногами відреагував на удар, врятувавши «Металург» від поразки.

Розгром одеситів почався під кінець першого тайму, коли Фернандіньо потужним ударом з льоту відкрив рахунок. Після перерви також ударом з ходу відкрив лік весняних голів найкращий бомбардир чемпіонату Мхітарян, який проводив свій 100-й матч у лізі. Гольову ж крапку у матчі поставив Адріану. Це вже 11-та, рекордна у лізі, велика перемога «Шахтаря» над «Чорноморцем», який на «Донбас Арені» перервав свої дві серії — безпрограшну з 9 матчів та забивну з 11.

Гольову феєрію закрутили в Криму «Таврія» і донецький «Металург». Підопічні Олега Лужного спочатку вигравали, потім програвали, але врешті-решт вирвали перемогу. Свій перший дубль у лізі оформив Гуменюк, спочатку замкнувши пас Шиндера, а згодом влучно пробивши здалеку. Також вперше у лізі вистрелив «дуплетом» голландець Нельсон. Ще до перерви Шиндер реалізував свій рейд до воріт Бандури і вивів «Таврію» вперед. У другому таймі інтригу відновив Воловик, реалізувавши пенальті за гру рукою Едуардо. Перемогу ж таврійцям приніс досвідчений Назаренко, якому не пошкодував м’яча Шиндер, що скористався грубою помилкою Морозюка.

У Луганську також свій перший у лізі дубль оформив Данилу. Бразилець спочатку пробив влучно головою, а потім реалізував сумнівне пенальті, яке призначив арбітр-дебютант ліги Іван Бондар. «Волинь» зусиллями Савіча заштовхала м’яч у ворота господарів, але питання про переможця матчу зняв івуарієць Болі.

Третій тайм

Ніколай КОСТОВ,головний тренер «Карпат»

Ті, хто прийшли на стадіон, не пошкодували. Гра була динамічна, багато боротьби з першої до останньої хвилини...

Сергій ЗАЙЦЕВ, головний тренер «Металурга»

На такому газоні складно показати хороший футбол. Хлопці виявили бажання... Хотілося виграти, тому змішані почуття. Забили гол — вже добре.

Схожі новини