Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З весни почали гатити по власних воротах…

У Сімферополі «Карпати» розтерзали «Таврію» – 2:0!

У перших матчах стартового весняного туру гості лише програвали. Лідер прем’єр-ліги «Шахтар» з переконливим рахунком 4:1 розгромив «Волинь». «Металіст» ледь не втратив перемогу над донецьким «Металургом» — 3:2. «Дніпро» без проблем здолав оновлений «Арсенал» — 3:0, а «Іллічівець» зі скромним рахунком 1:0 здолав явних аутсайдерів чемпіонату — «металургів» із Запоріжжя.

Для «ШАХТАРЯ» матч проти волинян був останньою репетицією перед завтрашнім матчем-відповіддю у Лізі чемпіонів проти дортмундської «Боруссії». Вже у дебюті захисник гостей Шандрук після прострілу Раца зрізав м’яч у власні ворота. Згодом відзначився і захисник господарів Кучер, головою пробивши під поперечину (1300-ий гол гірників у Прем’єр-лізі). Після перерви інтригу вніс Бікфалві, чудовим дальнім ударом заставши зненацька П’ятова. Але підопічні Мірчі Луческу швидко матеріалізували свою перевагу у два голи — після флангових передач та ударів сходу їх записали на свій рахунок Дуглас та Едуарду. «Шахтар» збільшив дві домашні серії: гольову — до 25 ігор (74 м’ячі) та переможну — до 14 матчів.

У складі «Арсенала» на поле «Дніпро Арени» вийшли одразу 10 (!) новачків. Серед них і півзахисник «Карпат» Ярослав Мартинюк, який разом з іншим одноклубником Андрієм Ткачуком (пропускав цю гру через дискваліфікацію) до кінця чемпіонату гратимуть за канонірів на правах оренди. Дніпропетровці швидко повели в рахунку після удару головою Зозулі, який перекинув м’яч через суперників та 18-річного воротаря Сарнавського. Згодом голкіпер завалив у штрафному нападника господарів — до 11-метрової позначки підійшов Матеус і, забивши гол, став автором 70-го у лізі реалізованого пенальті «Дніпра».

Свій перший гол у чемпіонатах у складі дніпропетровців провів екс-карпатівець Федецький — скориставшись відскоком м’яча, він потужно пробив у дальній кут. «Дніпро» збільшує домашню переможну серію до 11 ігор, не пропускаючи упродовж 360 хвилин.

«Металічне» дербі у Харкові тримало глядачів у напрузі до останніх секунд, хоча до середини другого тайму підопічні Мирона Маркевича провели три голи. Марлос після паса Жажі увірвався до штрафного і пробив повз новачка донецького клубу Паньківа. У цій грі теж не обійшлося без автогола, коли після подачі кутового м’яч від голови Морозюка несподівано зрикошетив під поперечину. Згодом Девіч, який повернувся «додому» з «Шахтаря», без проблем головою замкнув передачу Марлоса. А потім двічі забивав Мораес, якого Юрій Максимов випустив на заміну. Бразилець красиво замкнув передачі Морозюка.

У складі «Іллічівця» відзначимо повернення Іщенка, який всі зимові збори провів у «Шахтарі», та дебют 20-річного Ордеця з дубля донецького клубу. Героєм же матчу став Фомін, який красивим дальнім ударом у ближню «дев’ятку» провів свій 25-ий гол у чемпіонатах. Цей гол — подарунок собі у день 27-річчя.

Учора відбулися інші матчі 19-го туру: «Зоря» — «Говерла» — 2:1, «Таврія» — «Карпати» — 0:2 (Зеньов, Гладкий). Матчі «Чорноморець» — «Ворскла» та «Динамо» — «Кривбас» закінчилися після підписання номера до друку.

Схожі новини