Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що подарує кримська весна?

Ювілейний матч Костова – проти львів’янина Лужного

У неділю, 3 березня, львівські «Карпати» відновлять свої виступи у 22-му чемпіонаті футбольної Прем’єр-ліги. У Сімферополі «зелено-білі” зіграють проти «Таврії» (початок — о 16.00). Для болгарського керманича «Карпат” Ніколая Костова це буде його 100-й матч у Прем’єр-лізі у ролі головного тренера.

Раніше «Карпати» на полі «Таврії» провели в рамках чемпіонатів України 19 матчів. Перевага на боці кримчан, які 13 разів перемагали (у чотирьох матчах були нічиї). Востаннє “зелено-білі” грали у Сімферополі ще під керівництвом Олега Кононова — 21 серпня 2011 року. Той матч завершився з рахунком 1:1. У складі «Карпат» відзначився Лукас, у «Таврії” — Максим Калиниченко. Матч першого кола нинішнього сезону завершився перемогою «Карпат» 2:0, причому тоді “зелено-білі” наприкінці матчу після вилучень діяли удев’ятьох! Голи забивали Ксьонз і Лукас. Саме тоді відбувся дебют Костова на тренерському містку «Карпат».

У неділю через дискваліфікації не вийдуть на поле карпатівець Ткачук і кримчанин Путраш. У лазаретах перебувають Ощипко (у «Карпат»), Назаренко, Гуменюк, Єзерський, Калиниченко, Свенссон, Кахриман (у «Таврії»).

А тим часом...

Карпатівський нападник Олександр Касьян визначився зі своїм новим клубом — до кінця травня виступатиме за «Томь» із Томська. Після цього російський клуб зможе викупити трансферні права на Касьяна.