Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи прихлопнуть у Донецьку Кльоппа?

В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Шахтар» приймає у середу дортмундську «Боруссію»

У середу, 13 лютого, до нас нарешті повернеться великий футбол! В 1/8 Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» прийме дортмундську «Боруссію».

Підопічні Юргена Кльоппа востаннє виступали в Україні 16 вересня 2010 року, коли у матчі Ліги Європи у Львові в драматичній боротьбі вирвали перемогу над «Карпатами» — 4:3. Перед поїздкою у Донецьк «Боруссія» у бундеслізі зазнала несподіваної домашньої поразки від «Гамбурга» -1:4! На думку Кльоппа, на результат вплинуло вилучення ще у першому таймі одного з лідерів «жовто-чорних» — поляка Роберта Левандовського. «Сподіваюсь, що у середу ми будемо виглядати значно краще», — заявив головний тренер «Боруссії». Як повідомили німецькі ЗМІ, атакувальний півзахисник дортмундців Кевін Гроскройц захворів (начебто запалення легенів), тож на “Донбас Арені” 13 лютого не зіграє.

В Англії цими днями триває тренувальний міні-збір харківського «Металіста». Підо-пічні Мирона Маркевича зіграли товариський матч проти команди «Вітлі Бей», яка виступає у Північній прем’єр-лізі — одному з нижчих дивізіонів англійського футболу. Спаринг, у якому було задіяно 22 гравці «Металіста», завершився внічию. У складі «жовто-синіх» відзначився Марлос. У четвер, 14 лютого, підопічні Маркевича на арені «Сент-Джеймс Парк» зіграють матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Ньюкасла».

«Дніпро» готується до матчу Ліги Європи проти швейцарського «Базеля». Товариський матч підопічні Хуанде Рамоса провели проти російського «Краснодара». Екс-карпатівці Артем Федецький та Неманья Тубіч опинилися по різні сторони барикад. Поєдинок був перерваний за рахунку 0:0 наприкінці першого тайму й завершився скандалом. Футболіст «Краснодара» Володимир Коман штовхнув руками Руслана Ротаня, який пішов у підкат. А після того, як один із краснодарців вдарив у корпус Джуліано, розпочалася шарпанина... Гру так і не продовжили.

Київське «Динамо», що в четвер зіграє у Лізі Європи з французьким «Бордо», у матчі за третє місце іспанського Marbella Cup здолало кутаїське «Торпедо» — 4:2. У складі киян відзначились Ярмоленко, Мехмеді, Безус і Краньчар.

Схожі новини