Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Норвежці нам іще не забивали...

У середу, 6 лютого, в іспанській Севільї на стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан» національна збірна України в товариському матчі поміряється силами зі збірною Норвегії (початок – о 19.00, трансляція на телеканалі «Інтер»). Раніше «синьо-жовті» норвежцям жодного разу не поступались, зберігши при цьому свої ворота недоторканими.

Збірні України та Норвегії зустрічалися чотири рази. Прем’єрний матч відбувся в рамках відбору до чемпіонату світу 11 жовтня 2000 року в Осло, коли діями «синьо-жовтих» керував Валерій Лобановський. Перемогу українцям приніс влучний удар Андрія Шевченка. Повторний матч у цій кваліфікації в Києві на НСК «Олімпійський» відбувся 2 червня 2001 року і переможця не виявив — 0:0.

Наступної зустрічі з норвежцями, яка мала вже товариський статус, довелося чекати понад сім років. 19 листопада 2008 року в Дніпропетровську підопічні Олексія Михайличенка перемогли суперників з мінімальним рахунком 1:0. Цього разу з пенальті відзначився Євген Селезньов, який на той час захищав кольори «Шахтаря». А останній норвезько-український спаринг зафіксований

2 червня 2010 року. На той час діями «синьо-жовтих» керував Мирон Маркевич. Перемогу збірній Україні під кінець матчу приніс влучний удар Романа Зозулі. Тож українці тричі у чотирьох матчах перемагали норвежців з однаковим рахунком 1:0.

Матч із “вікінгами” стане дебютом на тренерській лаві українців Михайла Фоменка, який стане вже 14-им голов-ним тренером у 20-річній історії національної збірної. Лише у трьох його попередників прем’єрні матчі завершувались перемогою — Валерія Лобановського (2000, з болгарами), Мирона Маркевича (2010, з литовцями) та Олександра Заварова (2012, з болгарами).

Склад збірної України:

Воротарі:Андрій П’ятов («Шахтар»), Олександр Бандура («Металург» Д), Рустам Худжамов («Іллічівець»).

Захисники:В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький («Шахтар»), Євген Хачеріді, Євген Селін («Динамо»), Віталій Мандзюк, Артем Федецький («Дніпро»), Богдан Бутко («Іллічівець»).

Півзахисники:Олег Гусєв, Денис Гармаш, Анд-рій Ярмоленко, Роман Безус, Андрій Богданов («Динамо»), Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Денис Олійник («Дніпро»), Микола Морозюк («Металург» Д), Тарас Степаненко («Шахтар»), Анатолій Тимощук («Баварія», Мюнхен).

Нападники:Євген Селезньов, Роман Зозуля («Дніпро»), Марко Девіч («Шахтар»).

Схожі новини