Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Жажа знову забив за «Металіст»

А Шовковський знову травмований...

Київське «Динамо», обігравши швейцарський «Люцерн» з рахунком 3:2, повернулося з першого іспанського збору додому. Бразилець Жажа забив за свій новий-старий «Металіст», а Тайсон приніс перемогу «Шахтарю» у першому для “гірників” матчі на турнірі Copa del Sol.

Багаторічний воротар «Динамо» Олександр Шовковський отримав травму вже на 25-й хвилині, і його замінив Максим Коваль. А голи у ворота «Люцерну» забивали новачок киян Андрій Цуріков, Лукман Аруна та Адмір Мехмеді. В Іспанії залишились головний тренер «Динамо» Олег Блохін, щоб не ризикувати здоров’ям після недавньої операції, та семеро гравців команди, викликаних у збірну на контрольний матч із Норвегією.

У першому для себе матчі Кубка Сонця донецький «Шахтар» переміг шведський «Гетеборг» — 2:1. У “гірників” відзначились Ярослав Ракицький та Тайсон. Підопічні Мірчі Луческу під час зборів в Іспанії зіграли й спаринг проти збірної вільних агентів цієї країни, в якому здобули вольову перемогу з рахунком 3:1. Відзначились Олексій Гай, Ілсіньо та Марко Девіч.

В Іспанії тренується і «Металіст», який не зумів обіграти польський «Пяст» (Глівіце), — нічия 2:2. Дубль оформив бразилець Жажа (на фото), один із голів забивши з пенальті.

«Ворскла» під час турецьких зборів обіграла тбіліське «Динамо» — 2:0. У цьому спарингу за полтавців відіграв потенційний новачок команди Сергія Свистуна — 27-річний півзахисник Панайотіс Лагос з грецького АЕКа, який свого часу виступав за збірну Греції. На перегляді у ворсклян і Дмитро Комаровський, в активі якого три матчі у складі національної збірної Білорусі. Натомість раніше підписали контакти з «Ворсклою» нападник «Зорі» Сергій Силюк та півзахисник білоруського «Бресту» Валерій Куценко, відомий за виступами в «Оболоні» та «Кривбасі».