Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи буде у «Карпатах» дует іспанських форвардів?

Над цим питанням зараз ламають собі голови львівські фанати. Адже з офіційних джерел клубу традиційно важко чітко зрозуміти, хто уже став карпатівцем у це міжсезоння, хто на черзі... Натомість чутки, якими наповнені, насамперед, електронні ЗМІ, призводять часто любителів футболу до несподіваних відкриттів.

Таким, мабуть, стало те, що “Карпати” нібито ще у грудні минулого року підписали контракт із вихованцем та гравцем іспанського “Депортіво” — 19-річним нападником Яґо Бечейро. Про те, що це уже факт, який відбувся, розповіли спочатку іспанські ЗМІ, зокрема La Voz de Galicia, а за ними й вітчизняні, у тому числі й неофіційний сайт львівського клубу. Як підтвердження цього наводяться витяги з інтерв’ю, яке нібито дав Бечейро іспанській пресі перед відльотом до Львова. У ньому він, зокрема, зазначає:

— У «Карпатах» мені буде комфортно, там є іспанці. «Карпати» — зростаю-ча команда, яка проходить процес оновлення і модернізації. Мені там запропонували гарний контракт, хороші умови. Я там хочу самоутвердитися, взяти на себе відповідальність. Думаю, вибір хороший. Англійську я знаю, страху в мене немає. Лукас мені допоможе, з нього варто брати приклад. Він буде мені хорошим зразком. Їду в Україну, щоб подорослішати. Мені 19, потрібно повірити у свої сили...

Якщо це так, то, як кажуть, — у добру путь! Палкі прихильники “зелено-білих” будуть тільки раді “народ-женню” у складі улюбленої команди іспанського “забивного” дуету. Тим паче, що співвітчизник Яґо — Лукас (на фото ліворуч — із Яґо в одному з магазинів карпатівської атрибутики) — своєю грою уже завоював їхню повагу та любов.

Довідка «ВЗ»

19-річний нападник Яґо Бечейро є вихованцем «Депортіво» (Ла Корунья). Встиг уже провести один матч за основний склад іспанського клубу (у січні 2011 року Яґо вийшов на 20 хвилин у матчі Кубка Іспанії проти «Альмерії» — 2:3). Також на рахунку Бечейро два матчі за юнацьку збірну Іспанії (U-17). Останні 5 місяців, за словами самого ж Яґо, був без ігрової практики.

«Карпатам» гравець дістався безкоштовно, але «Депортіво» зберег-ло за собою опцію викупу футболіста протягом двох наступних сезонів.

Схожі новини