Передплата 2024 ВЗ

«Ювілейні» плани «Карпат»

Буде фотоальбом, фільм, «карпатівські» трамваї-тролейбуси

З нагоди піввікового ювілею ФК «Карпати» відбулася прес-конференція за участю керівництва львівського клубу. Йшлося про основні заходи «зелено-білих».

На ПОЧАТКУ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин зазначив, що офіційним днем народження «Карпат» вважається 18 січня, а основні святкові заходи на честь клубного 50-річчя відбудуться 14 липня. Нагадаємо, що саме цього дня 1894 року у Львові відбувся перший на українських теренах матч за участю команд Кракова та Львова. Про цю подію нагадує пам’ятний знак у Стрийському парку. Саме цю дату і вважають днем народження українського футболу, вагомою часткою якого є «Карпати».

Ігор Дедишин повідомив, що 14 липня заплановано провести урочисту академію, святковий концерт в Оперному театрі, а також товариський матч. Суперником «Карпат» буде відома європейська команда. «Називати її я не буду, нехай це залишиться таємницею, — сказав гендиректор «Карпат». — Взагалі, святкові заходи у нас відбуватимуться протягом усього року. Мені б хотілося, щоб до них долучилося якомога більше людей. Запропонуємо приєднатися і нашій владі. Найближчим часом розішлемо запрошення тим, кого хочемо бачити в оргкомітеті. Це будуть і громадські організації, і керівники міста, і структури, які протягом 50 років допомагали «Карпатам». Вважаю, що сьогодні — день народження не лише у «Карпат». Ця назва уособлює собою весь наш західний регіон. «Карпати» завжди були народною командою, такою ж вона є і зараз.

Як ви знаєте, — продовжив Ігор Дедишин, — почесний президент «Карпат» Петро Димінський передав свою управлінську частку ГО «Завжди вірні». Це означає, що керують клубом уболівальники — народ. Сьогодні, у день народження нашого клубу, ми можемо бути задоволеними нашою інфраструктурою. Практично усі наші об’єкти ми спорудили виключно власними силами. Наша база для першої команди, як на мене, входить до п’ятірки кращих в Україні. Те саме стосується і дитячо-юнацького футболу, для розвитку якого створено всі умови. Є у нас і потужний кадровий потенціал. Тому я впевнений у нашому майбутньому».

Віце-президент ФК «Карпати» Віктор Вацко розповів про інші заходи, приурочені до 50-річчя клубу. Зокрема, протягом року заплановано проведення Меморіалу Ернеста Юста, запуск міського трамвая, тролейбуса, автобуса з ювілейною тематикою, розміщення на площі Ринок багатомовних стендів з історією клубу. Буде і жива композиція з квітів біля пам’ятника Міцкевичу (на місці, де був стенд до Євро-2012), відбудуться турніри за участю ветеранів, журналістів, уболівальників, школярів, студентів. Заплановано проведення Меморіалу Лева Броварського, випуск фотоальбому, презентація документального фільму про історію «Карпат». Детальніша інформація — на офіційному сайті «Карпат».

Генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин також проінформував журналістів, що на сьогодні жодних документів зі стадіоном «Арена Львів» не підписано. Наразі ведуться переговори. «Ми б з радістю грали на новому стадіоні, — каже Ігор Дедидишин, — однак є ряд проблем, пов’язаних з його експлуатацією... Щодо резонансної інформації про перехід у «Карпати» Дениса Кожанова, то ми зробили пропозицію «Шахтареві». Пропонували викупити трансфер гравця за три мільйони доларів, провели переговори з Денисом та його агентом — і про все домовилися. Однак донецький клуб дав негативну відповідь, і Кожанов поїхав у Севастополь».

Гендиректор «Карпат» також спростував чутки про розпродаж ключових футболістів команди. «На гравців, які поїхали на збори, тренерський штаб розраховує, — сказав Ігор Дедишин. — Коментувати безпідставні чутки про масовий розпродаж, тим паче гравців з українським паспортом, не вважаю за потрібне. Щодо гравців, які не поїхали в Туреччину, то вони шукають собі нові команди. Дехто, на кого ми розраховуємо, наразі не можуть скласти конкуренцію іншим гравцям. Очевидно, вони підуть в оренду на півроку чи на рік».

З журналістами поділився спогадами ветеран «Карпат» Ігор Кульчицький, який виступав за «Карпати» з першого дня існування команди. Голова ГО «Завжди вірні» Тарас Павлів повідомив, що фанати почали святкувати день народження клубу зранку в суботу, 19 січня, у Парку культури — зануренням в ополонку. А ввечері цього ж дня на площі Ринок розпочалося фаєр-шоу та хода уболівальників «Карпат» на Високий замок.

Тим часом минулої п’ятниці першими розпочали святкування ювілей «Карпат» львівські філателісти. З їхньої ініціативи на головній пошті за участю численних представників ЗМІ відбулося спеціальне погашення поштової кореспонденції — конвертів, листівок, марок. Всі охочі мали змогу на погашених ювілейних конвертах, які розійшлися не лише по всі Україні, отримати автографи прославлених ветеранів «Карпат» Ігоря Кульчицького та Степана Юрчишина.

Схожі новини