Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відкрили культурний центр «Білоруський дім»

У Львові відкрили «Білоруський дім» — культурний центр, який має стати платформою для об'єднання білорусів в Україні. Тут відбуватимуться зустрічі й конференцій за участю білоруських опозиціонерів, що зазнали утисків з боку режиму лукашенка

Фото Олексія Францкевича 
Фото Олексія Францкевича 

На відкриття культурного центру завітав білорус Євген Орда. 2014 року був капеланом «Правого сектору», побував у російському полоні.

Організатор центру «Білоруський дім» Олексій Францкевич повідомив «ВЗ», що невдовзі на базі культурного центру облаштують музей, присвячений білоруським героям, які віддали свої життя за Україну — починаючи з Майдану і аж до великої війни.

Зокрема, вшанують двох білорусів, яким присвоїли звання Героїв України. Це Михайло Жизневський, який одним з перших віддав своє життя на Майдані, та Олексій Скобля, що загинув 2022-го під час оборони Київщини від російських агресорів. «Завдяки цьому центру та музею хочемо об'єднати білорусів — заради перемоги над російською імперією і побудови вільної і незалежної Білорусі», — наголосив Олексій Францкевич.

Схожі новини