Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна презентувала інсталяцію з артефактів війни на фестивалі у США

  • 26.08.2024, 20:15
  • 157

Цьогоріч на фестивалі Burning Man українська команда представить інсталяцію під назвою I’m Fine (у перекладі з англійської — «Я в порядку»). Її створили із поверхонь, пошкоджених російськими ракетами, снарядами та кулями

Фото із соцмереж Віталія Дейнеги
Фото із соцмереж Віталія Дейнеги

Зокрема, у ній є знак «Діти», який зняли біля зруйнованої вщент школи на Херсонщині.

«Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати, і заплакав. Інший сказав, що в ній багато сили, бо якби ми були жертвами, а не воїнами, ми б її сюди не привезли», — розповів ініціатор проєкту Віталій Дейнега.

У роботі є шматок Херсонського торговельного центру, уламки парканів, хвірток, сонячних панелей, трансформаторів, спортивних і дитячих майданчиків.

Українська команда використала дорожні знаки з назвами населених пунктів, кожен з них — фактично музейний експонат. Бо, наприклад, у Херсоні було всього три такі великі знаки.

Дейнега зазначив, що цьогорічний артобʼєкт символізує те, що попри всі ракетні обстріли та атаки російської армії українці навчилися «бути сильними й святкувати життя». Тому вони справді в нормі, але ця реальність «страшніша за нічні жахіття».

Ініціатор проєкту наголосив, що задумка української команди спрацювала — її почують «десятки тисяч людей».

«Один американець сказав, що в нашій інсталяції стільки горя і смерті, що це важко витримати, і заплакав. Інший сказав, що в ній багато сили, бо якби ми були жертвами, а не воїнами, ми б її сюди не привезли», — написав ініціатор

Схожі новини