Передплата 2024 ВЗ

У Добросині відкриють другий індустріальний парк

Створять 500 робочих місць, залучать 1,6 мільярда гривень інвестицій

Фото "Львівський портал"
Фото "Львівський портал"

У Добросині, що за 46 кілометрів від Львова, відкриють новий індустріальний парк «Добросин Інвест Парк» — уже другий у цьому селі. Кабінет міністрів України вніс новий парк в національний реєстр. Він стане 88-м індустріальним парком в Україні.

Площа парку в Добросині — 14,62 га. Специфіка — робота підприємства легкої промисловості, а також виробництв пластмасових і металевих виробів, харчової продукції, деревообробки… 80% - площі для виробничих приміщень.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда, концепція парку передбачає створення 500 нових робочих місць та залучення 1,6 млрд грн інвестицій. Куйбіда каже, індустріальний парк в Добросині зводить український приватний інвестор, але назву корпорації наразі не розголошують.

«Мені відомо, що інвестор уже веде перемовини з резидентами (орендарями), які будуть працювати в новому парку, — зазначив чиновник. — Парк зареєстровано 9 серпня цього року. Підготовчі будівельні роботи стартують наприкінці весни 2025 року і такий проєкт триває орієнтовно три роки. Там будуть виробничі потужності та науково-дослідний центр».

Нагадаємо, окрім Добросина, Кабмін вніс в реєстр ще один індустріальний парк — «МАРИЖАНИ» у Житомирській області, де обіцяють 1250 робочих місць. На площі 30,2 га працюватимуть підприємства переробної промисловості - виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності. В цей парк інвестують 2 млрд грн.

Схожі новини