Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Лондоні встановили інсталяцію, присвячену загиблим українським спортсменам

  • 28.07.2024, 11:30
  • 217

У Лондоні 24 липня встановили інсталяцію, присвячену українським спортсменам, які загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення

Фото facebook.com/ukraine.in.uk
Фото facebook.com/ukraine.in.uk

Про це повідомило посольство України у Великій Британії.

Інсталяція у вигляді числа 487, що символізує орієнтовну кількість загиблих спортсменів, а також спортивного інвентарю, пофарбованого у чорний колір, розташована на Парламентській площі у Лондоні.

У церемонії взяли участь українські спортсмени, державний міністр з питань Європи Лео Докерті, а також посли Німеччини, США і Франції, та представники Асоціації українців у Великій Британії.

«Ця інсталяція є потужним нагадуванням про величезні втрати, які зазнає Україна через війну, і символом шани до тих, хто віддав своє життя заради майбутнього своєї країни», — вказано у повідомленні.

У посольстві також повідомили, що цьогоріч на Олімпійських іграх у Парижі Україну представлятимуть лише 140 спортсменів, що є найменшою кількістю за всю історію літніх Олімпіад для України. Також понад 4 тисячі українських спортсменів зараз захищають свою країну від російських загарбників.

Схожі новини