Передплата 2024 ВЗ

росія хоче вкрасти Мелітопольську черешню

  • 14.07.2024, 10:45
  • 262

рф намагається привласнити назву «Мелітопольська черешня»

Фото ілюстративне із сайту Укрінформ
Фото ілюстративне із сайту Укрінформ

Українська урядова делегація закликає Генеральну Асамблею Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), що наразі відбувається в Женеві, відреагувати на привласнення росією географічного зазначення «Мелітопольська черешня».

12 липня 2024 року федеральна служба з інтелектуальної власності рф (роспатент) на своєму сайті повідомила про реєстрацію позначення «Мелітопольська черешня». Зокрема, йдеться про те, що «Мелітопольська черешня» стала першим зареєстрованим регіональним брендом так званих нових регіонів рф (насправді - тимчасово окупованих територій України) — географічним зазначенням від Мелітопольського району Запорізької області.

роспатент також закликав представників тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської області реєструвати свої бренди та інші об'єкти інтелектуальної власності з метою просування своїх товарів та послуг на ринках.

Україна неодноразово висловлювала рішучі протести на полях Генеральних Асамблей ВОІВ проти постійних порушень міжнародних стандартів у сфері інтелектуальної власності владою російської федерації. Зокрема, росія продовжує надавати неправдиву інформацію про адреси заявників з тимчасово окупованих територій України через міжнародні системи реєстрацій торговельних марок та промислових зразків.

Голова урядової делегації, заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів, наголосив на недопустимості таких дій з боку росії: «Дуже складно вживати в одному реченні слова „росія“ та „інтелектуальна власність“, бо москва довела, що ніколи не поважала ані права, ані власності, ані здобутків інших. Світова спільнота ніколи не визнає цю крадіжку. Мелітополь буде звільнено і Мелітопольська черешня залишається українською».

Це — черговий злочин країни-терористки проти національного надбання українців, — зазначила директорка Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій (ІР офісу) Олена Орлюк, яка також входить до складу урядової делегації: «росія вбиває наших дітей, стирає в попіл наші міста і нашу самоідентифікацію. Те, що роспатент фактично вкрав українське географічне зазначення, — черговий доказ жалюгідності москви. Не маючи свого спадку, вони окуповують, крадуть і приписують собі чужі здобутки».

В Україні «Мелітопольська черешня» зареєстрована як географічне зазначення з липня 2020 року. Країною походження «Мелітопольської черешні» є Україна у межах міжнародно визнаних кордонів.

Схожі новини