Передплата 2024 «Добрий господар»

Індексації пенсій будуть!

Про це йдеться у Бюджетній декларації на 2025−2027 роки

До 2027 року індексація пенсій буде проводитися кожен рік з 1 березня. Про це йдеться у Бюджетній декларації на 2025−2027 роки, яку схвалив Кабінет Міністрів України. Цей документ, який має стати основою для підготовки Держбюджету на наступний рік, опублікований на урядовому порталі, пише РБК-Україна.

Згідно з документом, пла­нується «забезпечення своє­часного та у повному обсязі фі­нансування пенсійних виплат, призначених згідно із законо­давчими актами, та щорічного проведення індексації пенсій з 1 березня». Інформація важли­ва з огляду на те, що останнім часом деякі ЗМІ писали, нібито в Україні скасують індексацію пенсій.

Нагадаємо, 1 березня 2024 року в Україні провели планову індексацію пенсій на рівень ін­фляції з урахуванням зростан­ня зарплат. У підсумку середня пенсія зросла на 505 гривень, або на 9,6% і становить 5 тисяч 743 гривні.

Також, згідно із Декларацією, уряд планує «упорядкувати сис­тему пенсійного забезпечення з метою посилення її справедли­вості та визначення єдиних під­ходів до нарахування страхових пенсій для всіх категорій грома­дян». Також плануються такі за­ходи, як виконання рішень суду з пенсійних виплат та погашен­ня заборгованості з пенсійних виплат за рішеннями суду. Крім того, Кабмін забезпечить ви­плати пенсій особам, які жили на окупованих територіях — піс­ля деокупації цих територій.

Схожі новини