Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мій син полетів лелекою, а я тепер «лелек» купую, — мати загиблого прикордонника

  • 26.02.2024, 12:17
  • 561

«Я продовжу його боротьбу»: прикордонники отримали FPV-дрони від мами загиблого побратима

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Прикордонники Донецького загону відвідали маму свого загиблого побратима Петра Осадчука.

Для жінки такі зустрічі стали віддушиною, адже вона залишилася зовсім одна. Попри складну життєву історію, пані Валентина рук не опускає. Всі свої зусилля вона скерувала на допомогу та підтримку військових і рідної громади.

Особливо жінка опікується прикордонниками, адже її син сам носив зелений кашкет та бився за незалежність України в лавах Донецького прикордонного загону. Петра не стало в січні 2023 року. Він загинув під час оборони Соледара. Місяць мама чекала поки тіло її сина обміняють. А коли віддали, зняла весь його похорон на відео і рік плакала, переглядаючи записи.

Каже, потрібен був час, щоб опанувати себе і почати діяти. Жінка налаштована продовжити боротьбу сина. Для цього купує FPV-дрони. Перші три вона передала прикордонникам напередодні. Днями до Донецького прикордонного загону надійшли ще три «вибухові пташки». Незабаром всі вони відправляться в зону ведення активних бойових дій.

«Рік я плакала за сином, а потім взяла себе в руки і почала щось робити. Мій син воював за Україну. Він ішов і казав: „Мамо, а хто, як не я“, а я тепер думаю: „хто, як не я буде допомагати“. Я продовжу його боротьбу. Мій син полетів лелекою, а я тепер „лелек“ купую. Хай вони летять і вбивають тих, хто забрав життя мого сина. Хай від цих дронів, вони скоріше заснуть, щоб не нищили наш рід. Я купую ці „лелеки“, щоб помститися за сина і мене вже не зупинити», — зі сльозами промовляє жінка.

Про першу партію FPV-дронів від Валентини Осадчук читайте в матеріалі «Я сама купую смерть, щоб Україна перемогла»: мама загиблого прикордонника придбала FPV-дрони для фронту.

Схожі новини