Передплата 2024 «Добра кухня»

Міноборони перевіряє усі договори родини Гринкевичів, — заступник міністра оборони

  • 12.01.2024, 13:15
  • 988

Міністерство оборони здійснює аудит всіх контрактів. Йдеться, зокрема, про договори компаній, які можуть бути пов’язані із родиною Гринкевичів Джерело: censor.net/ua/n3467232

Родина Гринкевичів. Фото із соцмереж
Родина Гринкевичів. Фото із соцмереж

Про це повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков в ефірі телемарафону.

За його даними, компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича зірвали постачання Збройним силам України по 23 контрактам, а збитки попередньо становлять понад 1,5 млрд гривень.

Аудит контрактів виявив, що, наприклад, договори на постачання військової форми укладені ще на початку 2023 року за схемою прямих договорів і одноосібного ухвалення рішень. Та у цьому епізоді дві посадові особи, які працювали з Міноборони, вже під слідством.

«Також афільована до родини Гринкевича компанія виграла один лот на постачання харчів військовим у двох областях — це вже на відкритих торгах у системі ProZorro. Нам стало відомо що ДБР арештувало майно та рахунки цього підприємця, і це вже зміна істотних умов договору», — пояснив заступник міністра оборони.

Міноборони звернулося із офіційним запитом до ДБР про підтвердження цієї інформації, щоб діяти та розірвати контракти. Наразі відомство очікує на відповідь.

Схожі новини