Передплата 2024 ВЗ

Програму обміну лампочок для пенсіонерів «Укрпошта» тимчасово перенесла у райони Львівщини

Це повторний обмін «старих» ламп розжарювання на нові світлодіодні з початку року

«Укрпошта» проводить вже другий з початку року обмін лампочок для пенсіонерів Львівщини. Однак тепер програма тимчасово діє суто у сільській місцевості, тоді як з початку цього року вона діяла і у селах, і у містах області. Таким чином хочуть полегшити доступ сільським пенсіонерам до програми. Нинішній обмін є повторним: незалежно від того, чи пенсіонер уже обміняв свої лампочки на початку року, зараз він може обміняти їх знову.

«Обмін лампочок для усіх пенсіонерів, що мешкають на селі, триває вже два тижні, — розповів „ВЗ“ директор з розвитку мережі Львівського регіону „Укрпошти“ Андрій Данилів. — Аби обміняти лампочки, потрібно у місцеве відділення „Укрпошти“ принести п’ять старих жарівок та пред’явити пенсійне посвідчення, ідентифікаційний код і паспорт. На підставі цього п’ять старих лампочок міняють на п’ять нових, енергоощадних. Якщо у населеному пункті немає стаціонарного відділення „Укрпошти“, обмін проводиться у пересувному відділенні. Лампочки будемо міняти, поки не поміняємо усім охочим. Цього року ми проводимо вже повторний обмін лампочок для пенсіонерів. Незалежно від того, чи міняли вони лампочки на початку цього року, ми зараз проводимо його знову. На початку року це було і село і місто, а зараз тільки село. Після того, як усі охочі пенсіонери обміняють лампочки на селах, програма продовжить діяти у містах Львівщини».

Нагадаємо, на початку цього року уряд затвердив програму для населення з обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи. Програма проводиться за підтримки Євросоюзу та є одним із інструментів енергоефективності, який дозволив би вистояти під час енергокризи та забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.

Згідно з постановою Кабміну, українці мають змогу обміняти п’ять «старих» ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп (двох типів цоколю — Е27 та Е14). Фінансування 30-ти мільйонів LED-ламп відбувається за кошти ЄС. Було вирішено, що через найбільший ефект економії у першу чергу новими лампами будуть забезпечувати обласні центри і великі міста, а далі програма обміну дійде і до найменших сіл.

Схожі новини