Передплата 2024 «Добрий господар»

Як створити продуктивне робоче місце: офісні меблі і аксесуари

  • 12.12.2023, 14:54
  • 347

Правильно підібрані офісні меблі та організований ергономічний простір може зробити роботу вдома такою ж ефективною, як і в офісі

9 порад для створення комфортного робочого простору

Коли проводиш багато часу за комп’ютером, важливо з розумом підійти до організації свого простору. Облаштувавши ергономічне робоче місце, ти зменшиш втомлюваність, збережеш поставу, знизиш навантаження на спину та шию. Ми підготували 11 порад, які допоможуть тобі у створенні комфортного та продуктивного середовища.

Чому ергономіка важлива?

Щоб працювати ефективно в домашніх умовах, мало купити офісні меблі. Важливо організувати простір, де тебе нічого не відволікатиме. Дискомфорт від сидіння в неправильній позі, складнощі з концентрацією через захаращений стіл, перемикання уваги на пошук потрібних предметів — лише частина проблем, що легко вирішуються, якщо дотримуватися правил ергономіки.

Як створити ефективне робоче місце: поради експертів

Щоб організувати ергономічний робочий простір, перш за все необхідно правильно підібрати аксесуари та меблі в кабінет. Зробити це просто, використовуючи поради від спеціалістів компанії Eversolid:

  1. Переконайся, що стіл підходить тобі по зросту. Якщо він зависокий, розглянь можливість встановити стіл з регульованою висотою, який допоможе налаштувати правильне положення не тільки для роботи сидячи, а й стоячи.
  2. Віддай перевагу ортопедичному кріслу з великою кількістю налаштувань. В сучасних магазинах офісних меблів є моделі, в яких багато варіацій регулювання положення спинки, сидіння, підлокітників та підголівників.
  3. Щоб уникнути сутулості, тобі потрібно підняти монітор на рівень очей за допомогою підставки або кронштейна. Сидячи в рівному положенні, твій погляд має бути направлений на верхню частину екрану.
  4. Працюєш за ноутбуком вдома? Варто подбати про свій комфорт облаштувавши робоче місце не тільки офісними меблями, а й ергономічною підставкою для лептопа, яка зробить роботу набагато зручнішою.
  5. Потурбуйся про окремі місця для гаджетів. Встановивши підставки для навушників і телефону ти завжди знатимеш, де шукати свої улюблені девайси.
  6. Сховай всі проводи в кабель канали. Так ти спростиш собі процес прибирання, зробиш простір безпечнішим і подовжиш термін експлуатації дротів.
  7. Залиш під рукою тільки потрібні в роботі речі. Щоб не захаращувати простір, використовуй органайзери та меблі для офісу з вбудованими системами зберігання.
  8. Якщо ти багато друкуєш, почни використовувати підставку під зап’ястя. Піднявши їх на рівень клавіатури, ти значно знизиш навантаження на руки.
  9. Організуй свій простір з килимком для письмового столу. Це допоможе захистити поверхню від пошкоджень, візуально виділити робочу зону і зменшити безлад.

Обираючи меблі в офіс, важливо слідкувати, щоб вони були виготовлені з якісних матеріалів. Віддай перевагу моделям з натуральної деревини та міцного металу, які прослужать тобі довгі роки.

Схожі новини