Передплата 2024 «Добра кухня»

Фаріон звільнили з «Львівської політехніки»

  • 15.11.2023, 20:53
  • 1 913

Відповідний наказ підписав ректор

Ірина Фаріон. Фото svidomi
Ірина Фаріон. Фото svidomi

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

«Позиція міністерства незмінна — людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти. Сподіваюсь, СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Вчора, студенти «Львівської політехніки» вийшли на мітинг проти Ірини Фаріон. Вони вимагають звільнення викладача із закладу та аби вона вибачилась перед військовими.

Цьому передували провокаційні заяви Ірина Фаріон, які вона зробила в інтерв'ю з Яніною Соколовою. Зокрема, йшлося про частину військових бригади спеціального призначення Нацгвардії «Азов» та 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ, яка, за словами Соколової, досі спілкується російською. Ірина Фа­ріон сказала, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців, що воїнам варто дотримуватися дисци­пліни. Зокрема мовної.

Схожі новини