Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Закарпатті правоохоронці викрили ділків, які переправляли через кордон військовозобов'язаних чоловіків

  • 10.11.2023, 18:00
  • 476

Днями на Закарпатті, неподалік від кордону з Угорщиною, були затримані шість чоловіків

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Троє із затриманих — жителі Закарпаття, які мали намір переправити трьох чоловіків призовного віку через кордон. З цією метою ділки 69, 71 та 53 років доставили двома автівками своїх «клієнтів», у прикордоння де їх, при передачі коштів за надані «послуги», затримали співробітники головного оперативно-розшукового відділу та відділу прикордонної служби «Косине» Мукачівського прикордонного загону спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ та слідчими Мукачівського районного управління.

Викриття зловмисників здійснено в рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст. 332 КК України, за процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури.

За «трансфер» до ЄС зловмисники планували отримати по 5000 доларів США з кожного зі своїх «підопічних».

Наразі закарпатцям оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Слідчі дії щодо встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності усіх його фігурантів тривають. Правоохоронці здійснили обшуки місць проживання та транспортних засобів фігурантів, вилучили предмети та матеріали, які можуть стати доказами протиправної діяльності переправників.

Схожі новини