Передплата 2024 «Добрий господар»

З порту «Чорноморськ» після зриву росією «зернової угоди» вийшло друге судно з агропродукцією

  • 22.09.2023, 14:45
  • 337

Із порту «Чорноморськ» тимчасовим коридором вийшло вже друге судно, яке експортує українську агропродукцію за кордон. Цей коридор установили після зриву росією «зернової угоди» та погроз із боку російських суден

Фото: Олександр Кубраков
Фото: Олександр Кубраков

Про це повідомив очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

Минулого тижня в порт «Чорноморськ» зайшли два судна по встановленому ВМС ЗСУ тимчасовому коридору для цивільних суден. Перше судно RESILIENT AFRICA з 3 тисячами тонн пшениці вийшло з порту 19 вересня та вже прибуло до Туреччини. Ця пшениця призначена для країн Азії.

22 вересня з порту вийшло друге судно — AROYAT (прапор Палау), яке везе 17,6 тисяч тонн української пшениці для Єгипту. Екіпаж судна — громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

Наразі три нових судна рухаються в напрямку українських портів під завантаження експортною продукцією. Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються в напрямку портів «Південний» та «Чорноморськ».

Після завантаження понад 127 тисячами тонн української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії.

Схожі новини