Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Судитимуть банду «клофелінщиків»

Своїх жертв підпоювали й обкрадали

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох членів організованої групи. Їх обвинувачують у таємному викраденні чужого майна (ч. 5 ст. 185 КК України).

Слідчі встановили, що ор­ганізована група, до складу якої увійшли мешканці Львів­ської і Тернопільської облас­тей, вчинила низку крадіжок. Обвинувачені на вулицях міста Львова підшукували потенцій­них «жертв» та знайомились з ними. Увійшовши в довіру, фі­гуранти запрошували останніх у кафе — під приводом відсвят­кувати знайомство.

Там підозрювані пригоща­ли потерпілих алкогольними напоями, в які таємно дода­вали лікарський засіб (клофе­лін). Вміст цих ліків порушував сприйняття реальності й нега­тивно впливав на свідомість людей. Як наслідок — остан­ні не могли чинити опір. Піс­ля чого обвинувачені викрада­ли їхнє майно: гроші, мобільні телефони та інші цінності, які ті мали при собі.

Як повідомили в обласній прокуратурі, задокументова­но, що жертвами банди ста­ли щонайменше шестеро осіб. Сума викраденого становить понад 200 тисяч гривень. Фігу­ранти перебувають під вартою.

Схожі новини