Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому варто вступати в Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Львова

Професії зі сфери гостинного сервісу можуть опановувати і переселенці, і ті, хто в 30+ хоче спробувати себе в іншій сфері

У місті Львові, яке є відомою меккою туризму, стрімко розвивається сфера гостинності. На найближче десятиліття місту вкрай будуть потрібні фахівці готельного та ресторанного бізнесу. Журналістка «ВЗ» дізнавалася, де у Львові готують майбутніх офіціантів, барменів та модельєрів одягу.

Серед популярних навчальних закладів — Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Львова, що на вулиці Кульчицької, 2. Сюди можна вступити без документа про здачу мультипредметного тесту. Центр зараз донабирає учнів після 9-го та 11-го класів та тих, хто здобуває другу і третю освіту. Також тут навчать усіх азів ресторанного сервісу вимушених переселенців, які мешкають у столиці Галичини та інших містах регіону.

«Переваги нашого центру — якість освіти високої проби, — розповіла для „ВЗ“ директорка Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Львова Наталія Оверко. — У нас здобувають престижні професії - художнє моделювання і дизайн, кухар, кондитер, офіціант. Серед плюсів — державна форма навчання. Центр надає можливість отримати першу, другу, третю освіту. Оснащений сучасними технічними засобами, які допоможуть вам вивчити нові технології та використовувати їх у своїй роботі. Співпрацюємо з відомими модельєрними агентствами, дизайнерськими студіями, ресторанами, готелями у Львові та області».

Запитую свою співрозмовницю, які перспективи відкриваються перед випускниками центру. «Галузь гостинності надає безліч можливостей для розвитку кар'єри, особливо якщо є навички комунікації та вміння працювати з людьми, — відповіла Наталія Оверко. — Як кравець або закрійник випускник може працювати в різних галузях моди, включаючи власний бізнес, або працювати на великі модні бренди. Завдяки розвитку електронної комерції, можна створити свій власний Інтернет-магазин і продавати свої вироби по всьому світу. Як кухар або кондитер — є безліч можливостей для розвитку: працювати в ресторанах, готелях, кейтерингових компаніях… Особливо талановиті можуть створити свої унікальні рецепти та стати відомим шеф-кухарем. Як офіціант, або бармен можна працювати в закладах громадського харчування — ресторанах, кафе, барах, нічних клубах».

Фото Школи гостинного сервісу
Фото Школи гостинного сервісу

Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Львова співрацює з готелем «Швейцарський», рестораном «Валентино» та приватною Школою гостинного сервісу Horeca School, викладачі якої діляться практичним та теоретичним досвідом для покращення майстерності. Зокрема, експерти Школи гостинності організовують для студентів центру майстер-класи, а деякі з них — за участі зіркових тренерів. У цьому готелі та ресторані працюють чимало випускників центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Львова.