Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Американці допоможуть відремонтувати дитсадок у Львові, який пошкодила російська ракета

  • 17.08.2023, 16:35
  • 1 297

У Львові у дитячому садочку, який зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару 15 серпня, американські благодійники замінять всі вікна

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Представники благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) зробили необхідні заміри та вже планують роботи.

Загалом у садку потрібно відновити 57 звичайних вікон та 2 великих вікна на сходовій клітці.

«Загалом у садочку потрібно відновити 57 вікон, 51 двері (вхідні та міжкімнатні), 2 великих вітражних вікна на сходовій клітці, 6 міжкімнатних перегородок (між спальнями та ігровими кімнатами). Це все зруйнувала вибухова хвиля.

Окрім цього, під час комісійного обстеження виявлено, що покрівля закладу зазнала значних ушкоджень та потребує капітального ремонту. Також значних пошкоджень зазнали стіни будинку. Уціліла лише частина меблів, внутрішні приміщення потребують ремонтів. Ігровий майданчик на вулиці повністю зруйнований", — розповіла Ірина Кирда, директорка дитсадка «Казка».

Заміна вікон відбувається у межах програми американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF), коштом якої вже майже 1000 нових вікон встановили у будинках, що постраждали внаслідок попереднього ракетного удару по Львову, 6 липня.

Також благодійники роздали постраждалим мешканцям продуктові набори — більше 1500 GEM-боксів.

Схожі новини