Передплата 2024 «Добрий господар»

Привіт із Флориди: член ЦВК Буглак подав у відставку

  • 12.08.2023, 11:55
  • 886

Член ЦВК Юрій Буглак, який ховається у Флориді, подав заяву про відставку

Юрій Буглак. Фото із мережі
Юрій Буглак. Фото із мережі

Нардепи Артур Герасимов та Ірина Геращенко зареєстрували постанову про відставку Буглака

Фракція «Європейська Солідарність» сьогодні зареєструвала проєкт постанови Верховної Ради щодо звільнення Юрія Буглака з посади члена ЦВК. Авторами постанови є нардепи Артур Герасимов та Ірина Геращенко.

«Вважаємо, що інформація, яку оприлюднили журналісти проєкту Радіо Свобода «Схеми», є приводом для відповідного кадрового рішення, принаймні з позиції моралі та етики.

Всі посадові особи, які отримують зарплатню з бюджету України, зобов’язані знаходитися на своєму робочому місці і зупинити практику проведення засідань онлайн, оскільки «онлайн» війни не виграються. Українські вояки звільняють українську землю своїми життями.

Так само і силові органи — зокрема, Державне бюро розслідувань має нарешті повернутися зі Львова, куди евакуювалося 24 лютого 2022 року, і працювати повноцінно в Києві, представляючи свої позиції в судах столиці, а не в Личаківському суді міста Львова, як це триває досі", — зазначили автори постанови.

Одразу після того, як «Європейська Солідарність» ініціювала відставку члена ЦВК, з’явилася і заява від самого Буглака. Тепер нардепи мають проголосувати за відповідне рішення.

Як відомо, член Центральної виборчої комісії Юрій Буглак із родиною проживає в американському штаті Флорида поблизу Маямі, куди виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення.

Відтоді чиновник не повертався. Однак він зберігає свою посаду, отримує зарплату та інші виплати.

Схожі новини