Передплата 2024 «Добра кухня»

На кордоні з росією відновив роботу пункт перетину

  • 06.08.2023, 18:30
  • 761

Громадяни України, які евакуйовуються з тимчасово захоплених територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через гуманітарний коридор Колотилівка (рф) — Покровка (Україна)

Кодон. Фото з мережі
Кодон. Фото з мережі

Про це повідомило Мінреінтеграції.

Там зазначили, що з 5 серпня пункт перетину на кордоні Бєлгородської області росії та Сумщини знову відновив свою роботу.

«На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безплатну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати й дістатися до Сум або інших міст України», — йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що охочі евакуюватися із Сумської області можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми — Київ. Він щодня курсує з обласного центру Сумщини: вирушає о 06:47 і прибуває до Києва об 11:41.

На вокзалі «Укрпошта» виплачує кожному громадянину після прибуття 3 тисячі гривень для дітей і людей з інвалідністю та 2 тисячі гривень для всіх інших. Усіх охочих Київська ОВА буде розміщувати в модульному містечку Вишгородського району.

Щодо питань евакуації звертайтеся за телефоном гарячої лінії Сумської ОВА — (0542)-77−99−55 або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції — 15−48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078−84−33.

Схожі новини