Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Британська розвідка підтвердила значні пошкодження російського корабля «Оленегорський горняк»

  • 05.08.2023, 09:50
  • 555

Британська розвідка підтверджує, що у ніч з 3 на 4 серпня десантний корабель ВМФ рф «Оленегорский горняк» напевно отримав серйозні пошкодження внаслідок удару поблизу бази Чорноморського флоту (ЧФ) у Новоросійську

Чорноморський флот. Фото умовне
Чорноморський флот. Фото умовне

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки.

Там зазначили, що аналізували знімки, на яких судно хиталося на 30−40 градусів. Це свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень були неефективними.

У відомстві вказують, що це судно поповнило чорноморський флот з моменту вторгнення росії в Україну. Воно часто перевозило військові та цивільні вантажі між рф та тимчасово окупованим Кримом після удару по Керченському мосту.

«Оленегорский горняк» має вагу 3600 тонн і довжину 113 метрів. Він є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера «Москва» 13 квітня 2022 року.

«Це значний удар по ЧФ рф, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу для Севастополя», — пояснюють у Міноборони.

Схожі новини