Передплата 2024 «Добра кухня»

Прикордонники виявили та передали поліцейським трьох псевдопенсіонерів

  • 01.08.2023, 11:15
  • 637

Прикордонники Мукачівського загону викрили схему незаконного виїзду за кордон чоловіків за підробленими документами про інвалідність

Документи. Фото: ДПСУ
Документи. Фото: ДПСУ

Трьох «липових» пенсіонерів викрили протягом двох днів у пункті пропуску «Лужанка». Спершу сфальшований документ виявили під час прикордонного контролю у 47-річного жителя Івано-Франківщини, який в ніч проти суботи хотів виїхати в Угорщину. Чоловік стверджував, що є інвалідом ІІІ групи, на доказ цього надав пенсійне посвідчення. Під час поглибленого вивчення документа було встановлено невідповідність фонової сітки та люмінесценції встановленому зразку. Згодом в обласному управлінні пенсійного фонду підтвердили, що цій особі посвідчення не видавали.

Наступного дня ще двоє чоловіків із аналогічними підробками у пенсійних посвідченнях спробували перетнути кордон. 21-річний волинянин та 24-річний івано-франківець також стверджували, що є інвалідами ІІІ групи. У пункт пропуску «Лужанка» вони прибули із різницею в одну годину. За допомогою спеціальних технічних засобів прикордонники з легкістю встановили, що надані документи є підробкою.

Для подальшого прийняття правового рішення, правопорушників передали співробітникам поліції. За цими фактами прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак злочинів, передбачених ч.4 ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та ст.336 «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період».

Схожі новини