Передплата 2024 «Добрий господар»

Сировар «Француз» на варті морських кордонів України

  • 19.07.2023, 15:20
  • 773

Пікантна солонувата терпкість твердого сиру для цього чоловіка — аромат сімейної справи

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Одесит Ростислав на початку повномасштабного вторгнення взявся допомагати й підтримувати військових продуктами власного виробництва. Спілкувався, спостерігав, переймався і сам пішов служити до Морської охорони Держприкордонслужби.

За 50 — вік, коли мудрість підкріплена досвідом. Троє дітей, двоє онуків. Свій бізнес. Випускник Одеського університету ім. І.І. Мечникова як хімік-біолог працював на кафедрі нейрофізіології. Водночас захопився сирами й сироварінням. Хотілося споживати якісні українські продукти. Таких у 90-ті бракувало. Стало ясно: треба братися самому.

Знання з мікробіології стали у нагоді Ростиславу. Почав бізнес в Одесі, а коли постало питання нових потужностей, виходу на новий рівень виробництва, разом з дружиною, головним технологом, вирішили, що зможуть.

Сім'я викупила занедбаний цех з виробництва сирів в області, відбудували і запустили своє. Створили робочі місця, пішли надходження до бюджету. Починали з виготовлення двох видів сирів. А за 10 років пропонували покупцям вже до 40 різновидів.

Розвиваючи бізнес, намагалися йти в ногу із часом. Сироварня стала концептуально новою — виробництво відкрите для покупця: всі охочі можуть побачити, як виготовляють сир та дегустувати різні сорти.

«На престижному конкурсі World Cheese Award наш сир отримав срібну нагороду», — Ростислав пишається успіхом колективу.

Саме таке ставлення до справи — роботу в команді, злагодженість та надійність Ростислав демонструє і на службі в Морській охороні. Побратими кажуть про нього: відповідальний, міцний, чемний, грунтовний. Офіцер має відповідальну посаду і ліричне псевдо «Француз», як місток на повернення до цивільного життя і улюбленої справи, реалізації цілей і всесвітнього значення нашої священної битви з ворогом.

Схожі новини