Передплата 2024 ВЗ

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес відвідала польовий шпиталь, який Іспанія передасть українським прикордонникам

  • 08.07.2023, 16:15
  • 772

Пані міністр зустрілася з українськими прикордонниками, котрі проходять навчання в Іспанії щодо використання польового госпіталю

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Іспанські партнери передадуть комплекс після проходження інструкторсько-методичого навчання нашої мультидисциплінарної команди прикордонних медиків.

Маргарита Роблес подякувала українським військовим від імені Іспанії за мужність і відвагу, за захист як своєї країни, так і цінностей, які поділяє суспільство європейських країн.

Підготовку українських військовослужбовців проводить Авіаційний медичний підрозділ підтримки розгортання Сарагоси (UMAAD Zaragoza). У програмі навчань — інтенсивна безперервна медична та військова підготовка, що, за словами міністра, є ще одним прикладом участі Іспанії як країни, яка проводить навчання «законної оборони» перед лицем «жорстокого» вторгнення.

«Цей польовий госпіталь є дуже важливим зобов’язанням для нас, тому що ми віримо, що з ним, завдяки безпосередності, з якою його можливо використовувати, буде врятовано багато життів, що є фундаментальною метою», — заявила міністр під час зустрічі.

Мобільний польовий госпіталь Role-2 (розширений) — це польовий шпиталь для надання допомоги постраждалим в умовах бойових дій. Його функціонал полягає у виявленні, стабілізації та, при необхідності, оперуванні постраждалих перед їх доставленням до лікарні. Стандартний набір включає намети, контейнери або, зазвичай, і те, й інше. До його складу входять амбулаторне відділення, декілька палат, включаючи ізолятори та відділення інтенсивної терапії, операційна, включаючи передопераційну та післяопераційну зони, стоматологічне відділення, лабораторні та радіологічні відділення, підтримка, стерелізаційна та адміністрування шпиталю.

Технічний і медичний персонал UMAAD Zaragoza також навчає українських військових медиків роботі зі складними електромедичними пристроями діагностичного обладнання.

Начальник Мобільного польового госпіталю Держприкордонслужби України полковник Андрій Савчук подякував пані міністру за надання комплексу з таким переліком обладнання та матеріалів.

«Цей мобільний модульний комплекс значно підсилить лікувально-евакуаційні спроможності підроздвлів медичного забезпечення на другій лінії, оскільки в ньому є все необхідне для надання життєво необхідної медичної допомоги для стабілізації поранених перед їх подальшою евакуацією. Загалом комплекс нас дуже вразив, і ми неначе губка намагались увібрати максимум інформації, яку нам надали інструктори», — зауважив Андрій Савчук.

Міністр оборони також підкреслила, що Іспанія, як і всі союзники по НАТО та ЄС, продовжуватиме підтримувати Україну різними способами, будь то відправкою необхідного устаткування, навчанням персоналу чи допомогою пораненим із жахливими ампутаціями, як це й зараз робить Загальний оборонний госпіталь у Сарагосі.

Схожі новини