Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Сумщині рідні загиблого прикордонника Максима Нечипоренка отримали орден «За мужність»

  • 04.07.2023, 19:45
  • 547

Днями в Глухівській міській раді відбулось вручення державної нагороди рідним загиблого захисника України — головного сержанта Нечипоренка Максима Олександровича

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Нагороду батькові та сестрі загиблого прикордонника вручав заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський. Міський голова Надія Вайло висловила слова вдячності та підтримки рідним полеглого воїна.

«Вже за досить великий період, ми зустрічаємося без посмішок і радості в очах, тому що війна продовжується, і, на превеликий жаль, нас полишають найкращі наші побратими, ті, які ціною свого життя дають нам змогу протистояти ворогу, дійти до нашого спільного майбутнього й Перемоги. Наш побратим Максим, на жаль, також виконав свій службовий обов’язок, величезною ціною для рідних, близьких, для себе особисто, ціною власного життя. Віримо і сподіваємося, що така жертовність не даремна. Максим віддав своє життя за світле майбутнє наших дітей, всіх рідних і близьких, за весь український народ. Максим справжній син України, справжній патріот і відданий військовій справі. Таким він залишиться в наших серцях і нашій пам’яті назавжди», — зазначив Сергій Любашевський.

Наказом Голови Держприкордонслужби України старшому сержанту Максиму Нечипоренку присвоєне військове звання «головний сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України головний сержант Максим Нечипоренко був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступня (посмертно).

Максим Нечипоренко народився 6 липня 1996 року в Глухові Сумської області. У 2017 році закінчив Глухівський агротехнічний інститут імені С.А. Ковпака Сумського національного аграрного університету, у 2018 році — Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка.

Служба у лавах Державної прикордонної служби України для Максима розпочалася в Сумському загоні, а згодом прикордонник долучився до колективу Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, старший сержант Максим Нечипоренко разом з побратимами зі свого підрозділу став на захист рідної землі.

27 січня 2023 року, українські захисники вели запеклі бої на Бахмутському напрямку, ворог розпочав штурмові дії піхотою позиції прикордонників. Охоронці кордону мужньо відбивали ворожі атаки. Згодом позиції українських захисників зазнали масованого артилерійського обстрілу. Внаслідок розриву снаряду старший сержант Максим Нечипоренко отримав поранення несумісні з життям.

На кладовищі в Глухові, де похований військовослужбовець, прикордонники та рідні схилили голови перед світлою пам’яттю полеглого воїна Максима Нечипоренка, поклали квіти до його могили.

Вічна пам’ять і слава Герою-прикордоннику Максиму Нечипоренку!

Герої не вмирають!

Схожі новини