Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині відремонтували недіючу школу

  • 03.07.2023, 19:45
  • 975

У Бібрській громаді відновили недіючу школу, в якій тепер мешкатимуть багатодітні сім'ї з Харкова та Бахмута

Відремонтована школа на Львівщині. Фото: Львівська ОВА
Відремонтована школа на Львівщині. Фото: Львівська ОВА

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

«В рамках співпраці Львівської обласної військової адміністрації та Австрійського Червоного Хреста провели ремонтні роботи із облаштування приміщення недіючої школи в с. Лопушна для довготривалого проживання ВПО. Загалом на проведення ремонтних робіт скерували майже 4 млн грн. З них: кошти Австрійського Червоного Хреста — 2 879,0 тис. грн; обласний бюджет — 1 000,0 тис. грн; місцевий бюджет — 119,5 тис. грн», — повідомляють у Львівській ОВА.

Роботи із облаштування приміщення розпочали торік. У рамках проєкту провели ремонт покрівлі, замінили вікна та двері. Виконали внутрішні оздоблювальні роботи (кімнати, санвузли, душові, кухня, побутова кімната), здійснили відмостку навколо будівлі.

Разом з цим Австрійський Червоний Хрест надав інвентар для облаштування приміщень, а саме: ліжка з матрацами, постільні комплекти, ковдри та побутову техніку для місць загального користування (холодильники, електричні плити, мікрохвильові печі, пральні та сушильні машини).

У приміщенні облаштували 7 житлових кімнат та 50 додаткових місць для осіб, які були змушені покинути свої домівки внаслідок активних бойових дій. Це — один з 11-и об'єктів, які Австрійський Червоний Хрест охопив ремонтами, на загальну суму 67,3 млн гривень.

«Приміщення школи було занедбане більш, як 15 років, а вже від сьогодні там будуть поселені 2 багатодітні сім'ї з Харкова та Бахмута. А якщо заглянути ще далі, наприклад, в мирний час, то даний обʼєкт буде служити на користь громади», — зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Схожі новини