Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Намагаються залякати всіх, хто підтримує і захищає місцеве самоврядування, — Княжицький про справу Алексєєва

  • 03.07.2023, 13:50
  • 456

Сергій Алексєєв як професійний правник захищав мера Києва Кличка, мера Чернігова Атрошенка, на яких намагається тиснути влада. Саме тому проти Алексєєва відкрили кримінальну справу за недолугими звинуваченнями

Микола Княжицький. Фото: Європейська Солідарність
Микола Княжицький. Фото: Європейська Солідарність

Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, який прийшов підтримати Сергія Алексєєва на засідання суду.

«Підстав для звинувачень я не бачу, тому що корупцію Алексєєву ніхто не інкримінує. Йому інкримінують „шахрайство“, в чому воно полягає, незрозуміло. Тому що він колишній партнер юридичної фірми, яку заснував, вона і зараз називається „Алексєєв, Боярчуков і партнери“. І в той момент, коли в його колишнього партнера Боярчукова помер батько і він був на похороні, один з клієнтів фірми передав гроші для фірми, і Алексєєв ці гроші поклав у фірму. Тобто жодної корупції, жодного обману, жодного шахрайства в цій справі немає», — пояснив депутат.

«Проблема лише в тому, що Алексєєв політично захищав мера Києва Кличка. Він давно з ним в дуже хороших стосунках, був колись в партії „Удар“. Він захищав Атрошенка — мера Чернігова. Оскільки йде тиск на місцеве самоврядування, то намагаються залякати чи знищити тих людей, які місцеве самоврядування підтримують. А тим більше Алексєєв — член опозиційної фракції „Європейська Солідарність“ в українському парламенті», — наголосив Микола Княжицький.

«Тому його вибрали такою жертвою показного переслідування, яке під собою немає жодних підстав», — підкреслив представник «Європейської Солідарності».

Він також наголосив, що призначення судового засідання у Львові є незаконним і було зроблено з метою адміністративного тиску на суд.

«Розгляд справи у Львові - взагалі абсолютно незаконний. Через те адвокати Алексєєва справедливо вимагали діяти по закону», — додав він.