Передплата 2024 «Добрий господар»

Британія розглядає підготовку до сценарію несподіваного розпаду рф — ЗМІ

  • 26.06.2023, 18:15
  • 936

В уряді Британії вважають, що Сполученому Королівству слід готуватися до сценарію несподіваного розпаду російської федерації, аби такі події не застали Лондон зненацька

Ріші Сунак. Фото з відкритих джерел
Ріші Сунак. Фото з відкритих джерел

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє The Time.

Британська газета зазначає, що ще від початку повномасштабного вторгнення в Україну у Лондоні припускали, що війна може закінчитися для Москви нестабільністю всередині країни. Однак швидкість подій, коли лідер так званої ПВК «Вагнера» Євген Пригожин оголосив «похід на Москву», спонукали дипломатів швидко готувати план дій на різні сценарії.

«Ми маємо чекати та дивитися, що буде далі. Це може бути лише „Розділ 1“ чогось нового», — зазначив виданню високопосадовець британського уряду.

Очільник британського уряду Ріші Сунак зазначив, що Лондон готовий до низки сценаріїв у росії.

За його словами, Британія уважно стежить і аналізує події вже протягом певного часу.

«Поки рано з упевненістю прогнозувати, якими можуть бути наслідки цього, але, звичайно, ми, як завжди, готові до низки сценаріїв», − сказав прем'єр журналістам.

Колишній військовий аташе Британії у Москві Джон Форман зазначив, що успішне захоплення Пригожиним влади було би «найгіршим сценарієм» і не варто мати ілюзій, що він нібито більш ліберальний, схильний до миру демократ, тому що «це фашист».

Він припустив, що темпи розвитку подій у п’ятницю-суботу заскочили західних дипломатів зненацька.

«Ми думали, що все це буде відбуватися поступово. Про несподіваний „марш на Москву“ не йшлося», — поділився він.

Схожі новини