Передплата 2024 ВЗ

Поліція пояснила, чи безпечно користуватися соцмережами Telegram і TikTok

  • 25.06.2023, 19:30
  • 1 113

До використання месенджерів Telegram і TikTok необхідно підходити раціонально, знаючи, що потенційно вони можуть контролюватися спецслужбами рф і Китаю

Кібербезпека. Фото умовне
Кібербезпека. Фото умовне

Про це сказав Українському радіо начальник відділу протидії злочинам у сфері комп’ютерних систем Департаменту кіберполіції Національної поліції Євгеній Дороганов.

«Щодо Павла Дурова (творець месенджера Telegram — ред.), дійсно, ця особа є росіянином. Говорили, що у нього були якісь стосунки з Путіним або спецслужбами рф. Зараз це на рівні десь чуток. Але я радив би користуватися все-таки іншими месенджерами. Їх, дякувати, є велика кількість, це Сігнал, це Воцап, це вже на крайній випадок Telegram. Але знову ж таки, треба враховувати те, що люди скоріш за все користуватимуться Telegram. Чому? Тому що майже всі новини зараз там. Треба просто раціонально підходити до використання такого месенджера, знаючи, що потенційно він може контролюватися спецслужбами рф. Мається на увазі не перекидати якісь чутливі дані, видаляти таку інформацію», — зазначив він.

Дороганов додав, що сам TikTok не користується через громадянську позицію.

«Я не хочу підтримувати цю мережу, бо вона, наприклад, блокує деякі хвилі розповсюдження інформації, яка стосується прав людини, а пропагандистські відео, які культивують сучасну політичну систему в Китаї, навпаки підживлює і поширює», — сказав він.

Схожі новини