Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На території Личаківського військового цвинтаря віднайшли уже 459 останків

  • 21.06.2023, 19:45
  • 1 869

Впродовж трьох місяців на Марсовому полі віднайдено понад 450 останків

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

«Наші археологи займаються дослідженням території і у випадку виявлення останків проводять їх ексгумацію з метою подальшого їх перезаховання. Досліджувану територію цвинтаря ми поділили на дві частини, а наша експедиція склалася з двох етапів. Під час першого етапу ми ексгумували 267 останків, — розповів директор комунального закладу облради «Меморіально-пошуковий центр «Доля» Святослав Шеремета.

Зараз триває завершальний етап другого дослідження. Загалом тут уже виявлено 459 останків, з яких 26 — періоду першої світової війни, понад сотня похованих часів Другої світової війни, решта — це повоєнний період.

«Тут віднайдено цікаві знахідки — це надгробки, які ми виявили під землею, які очевидно радянською владою були закопані.

Було також твердження, що на центральній алеї було поховано 3400 останків, однак наші розкопки показують що немає тут такої великої кількості, як було заявлено".

Як повідомила радник міського голови Львова Лілія Онищенко, Личаківський військовий цвинтар внесений у перелік пам’яток історії у 1972 році.

Схожі новини