Передплата 2024 «Добра кухня»

Представники ООН привезли гуманітарну допомогу мешканцям підтопленої Херсонщини

  • 17.06.2023, 08:50
  • 511

Представники Управління ООН з координації гуманітарних питань в Україні, Світової продовольчої програми та Дитячого фонду ООН доставили до одного із населених пунктів у Херсонській області партію гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС

Допомога ООН. Фото: ООН
Допомога ООН. Фото: ООН

Про це повідомив речник Управління ООН Савіано Абреу.

«Ми прибули сюди на чотирьох човнах, щоб доставити життєво необхідну воду та їжу приблизно 500 сім'ям, які опинилися в критичній ситуації, оскільки багато людей тут терплять наслідки постійних бомбардувань, а тепер і катастрофічної повені», — сказав він.

Речник зазначив, що колона ООН привезла їжу та воду, що «є головною потребою тутешніх людей».

Він запевняє, що ООН та колеги з неурядових організацій «безупинно працювали з першого дня», щоб люди, які постраждали від підриву Каховської греблі, могли швидко отримати підтримку.

За словами речника, від 6 червня ООН доставили щонайменше 10 конвоїв із необхідними речами тисячам людей, які постраждали від катастрофи, на додаток до постійної допомоги, яку окремо надають агентства ООН та неурядові організації.

«Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб допомогти мирним жителям, які опинились у жахах війни в Україні», — наголосив Абреу.

Схожі новини