Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відпочинок за кордоном під час війни та автомобіль за 7 млн: «слуга народу» Торохтій потрапив у гучний скандал

  • 31.05.2023, 13:30
  • 1 744

Народний депутат України від партії «Слуга народу» Богдан Торохтій під час воєнного стану був помічений на відпочинку в Болгарії

Богдан Торохтій з дружиною. Фото з відкритих джерел
Богдан Торохтій з дружиною. Фото з відкритих джерел

Про красиве життя українського депутата під час війни йдеться в журналістському розслідуванні Bihus.info. Нардепа називають одним із візитерів офісу тіньового куратора групи депутатів парламенту — бізнесмена Іллі Павлюка, яка відома організованими голосуваннями на користь різних фінансово-промислових груп. Торохтій злагоджено голосував з усією групою.

Як стверджують журналісти, після початку повномасштабного вторгнення родина «слуги народу» змінила три автомобілі, що були записані на ім'я його дружини Аліни Левченко.

За даними журналістів, після того, як вона продала свій Range Rover Sport приблизно за 76 000 дол. у липні 2022-го року, одразу ж стала власницею Mercedes-Benz G400 2020-го року випуску вартістю щонайменше 158 800 дол. А вже у грудні 2022-го Левченко змінила Mercedes на новий Range Rover — подібні наразі продаються за 185 000 дол.

Довго їздити на цьому авто сім'я також не стала, і в березні 2023 року змінила його на спецверсію електромобіля Mercedes-Benz EQS 580 2022-го року — Edition One — новий такий можна знайти у продажу за 197 851 дол., а в березні EQS 580 Edition One продавався за 185 тис. дол. Журналісти зафіксували, як цим автомобілем користується сам нардеп Торохтій.

Ба більше, наголошується, що незадовго до початку повномасштабного вторгнення народний обранець був одним з ініціаторів законопроєкту № 7055, який забороняє виїзд із країни нардепів, окрім як за розпорядженням президента, хоча документ так і не ухвалили. А вже 23 квітня 2022-го року Торохтій здійснив невдалу спробу виїхати з країни через прикордонний пункт «Порубне» на межі з Румунією — на кордоні його не пропустили.

Однак уже в серпні нардеп таки зміг виїхати з країни — журналісти зафіксували його відпочинок на морі в Болгарії, зокрема у місті Єленіте, разом із дружиною, незадовго до річниці їхнього весілля.

Схожі новини