Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Укренерго заявило, що відновило енергопостачання споживачам

  • 30.05.2023, 19:45
  • 485

Компанія Укренерго відновила енергопостачання споживачам. Жодних обмежень споживання у вечірні години доби диспетчерський центр не планує

Світло. Фото умовне
Світло. Фото умовне

Про це повідомив глава оператора Володимир Кудрицький у Facebook у вівторок, 30 травня.

«Нагадую, сьогодні в енергосистемі аварійно відключилися високовольтні лінії, спрацювали системи захисту та через це відбувалися відключення електроенергії в низці регіонів. Ми детально вивчаємо причини інциденту, що стався в енергосистемі», — написав він у фейсбуці.

За його словами, відключення споживачів не пов’язане з дефіцитом потужності в системі. Причини аварійної ситуації - суто технічні, їх з’ясують у результаті розслідування Держенергонагляду та фахівців Укренерго.

«Енергосистема пережила 15 масованих хвиль ракетних ударів і 18 потужних дронових атак. Зараз вона в процесі відновлення та працює на максимумі своїх можливостей. Якщо в мирний час у нас було багато резервних схем заживлення споживачів, і ви зазвичай не відчували роботу енергетиків, то зараз у нас все ще багато „вузьких місць“ в енергосистемі після зимових обстрілів», — зазначив Кудрицький.

Він запевнив, що в Укренерго роблять все можливе, щоб навіть у складних умовах та під час масштабної ремонтної кампанії забезпечити споживачам надійне енергоживлення та стабільну збалансовану роботу енергосистеми.

Схожі новини