Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На кордоні зі Словаччиною затримали чотирьох іноземців

  • 30.05.2023, 15:15
  • 398

Сьогодні вночі військовослужбовці Чопського загону затримали групу іноземців, які намагалися незаконно дістатися Словаччини, а за декілька годин — ще одну особу, яка прямувала самотужки

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Прикордонний патруль, до складу якого залучили також курсантів вишів МВС, виявив на околиці міста Ужгород трьох невідомих азіатської зовнішності. Двоє мали при собі паспортні документи громадян Індії, третій — довідку ГУДМС України про втрату паспортних документів громадянина Іраку.

За декілька годин на тому ж напрямку затримали ще одного правопорушника. Рух підозрілої особи у напрямку Словаччини помітив оперативний співробітник загону. Спільно з групою реагування, висланою від відділу «Ужгород», військовослужбовцям вдалося затримати чоловіка за 350 метрів від кордону. Він не мав при собі документів і назвався громадянином Непалу. У ході перевірочних заходів правоохоронці встановили, що іноземець не вперше намагається незаконно перетнути кордон. Наприкінці січня цього року його затримали на ділянці відділу «Ужгород», коли він намагався пробратися до країн ЄС у складі групи осіб.

З метою з’ясування усіх обставин правопорушення, іноземців доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення особи їх притягнуть до відповідальності за ст.204−1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи іноземців буде передано до суду.

Схожі новини