Передплата 2024 «Добра кухня»

«Шахтар» став чемпіоном України з футболу

  • 28.05.2023, 17:55
  • 586

У передостанньому турі він розгромив «Дніпро-1» із рахунком 3:0

Фото із соцмереж «Шахтаря»
Фото із соцмереж «Шахтаря»

Перед матчем суперників у заліку розділяли п’ять очок. Відтак «Шахтарю» у Львові було достатньо не програти команді Олександра Кучера, що мусила перемагати для збереження шансів на «золото».

"Шахтар" вдруге поспіль позбавив конкурентів нагоди зачепитися за титул. У попередньому турі після поразки від «Гірників» з рахунком 0:3 математичні шанси на перше місце втратила «Зоря».

У другому турі поспіль голом прославився Артем Бондаренко. На дев’ятій хвилині півзахисник номінальних господарів відкрив рахунок ударом з-за меж штрафної зони.

«Шахтар» поховав інтригу за чемпіонство в другому таймі. Данило Сікан спершу реалізував вихід на голкіпера з передачі Олександра Зубкова — VAR підтвердив відсутність офсайду в нападника.

Ще через чотири хвилин розгром «Дніпра-1» довершив Тарас Степаненко. Після його дального удару м’яч залетів у ворота з-під руки голкіпера Владислава Рибака — 3:0.

Уже в компенсований час між командами зав’язалася сутичка після жорсткого підкату Єгора Назарини («Шахтар»). За її підсумками через неспортивну поведінку червоні картки отримали чотири футболісти, зокрема сам Назарина й воротар «Шахтаря» Анатолій Трубін.

Так, відстань між першою й другою командами в таблиці збільшилася до шести очок.

Натомість «Дніпро-1» в останньому турі ризикує втратити й друге місце. За очками з командою зрівнялася «Зоря», в паралельному матчі обігравши «Олександрію» (2:0).

Схожі новини