Передплата 2024 «Добра кухня»

Перепустку для дружини Віктор Павлік отримав як… благодійний фонд

  • 18.05.2023, 12:45
  • 1 366

Спецперепустка, якою хизувалася дружина Віктора Павлика у соцмережах, була видана благодійному фонду. Правоохоронці з’ясовують, як вона потрапила до рук артиста

Віктор Павлік з перепусткою. Фото з мережі
Віктор Павлік з перепусткою. Фото з мережі

Про це пише BBC Україна.

КМДА і КМВА у коментарі журналістам пояснили, що видачею таких спецперепусток займається в першу чергу військова комендатура.

Джерела у київській владі пояснили, що на кожне місто і область під розпис керівників видається конкретна кількість перепусток. Павлік, каже співрозмовник, отримав перепустку від області (за нею закріплений номер перепустки), можливо, задіявши свої особисті зв’язки.

Такі спецперепустки в будь-якому разі не є іменними. Їх видають на транспортний засіб, за яким закріплена обмежена кількість водіїв.

Крім того, такі спецперепустки дійсні тільки на період комендантської години — з 00:00 до 05:00, тому той факт, що Павлік пересувався по мосту з перепусткою вдень — уже може бути порушенням.

«Видно, поліцейські побачили знаменитість, а там біля моста рух односторонній, і вирішили його пропустити», — каже співрозмовник у військових структурах.

«Мене турбує, що перепустку Південним мостом Віктор Павлік отримати може, а волонтерські колони з цього мосту розвертає поліція», — розповів у соцмережах про свій досвід волонтер Антон Сененко.

За його словами, іноді на в'їзді на міст поліцейські «по-людськи» пропускають колони волонтерських бусів чи пікапів на Схід.

«Але особисто я був учасником колони, яку розвернули, бо „посвідчення волонтера недостатньо, треба договір з військовою частиною, що ви їй допомагаєте“ та якась інша паперова дічь, яку я не став дослуховувати, вмикнув лівий поворот і поїхав на інший міст», — написав Сененко.

Нагадаємо, Дружина співака Віктора Павлика Катерина Репяхова на своїй сторінці в Instagram похвалилася, як мчать з чоловіком по Південному мосту у Києві.

«Мене чоловік везе Південним мостом, це задоволення не для всіх», — каже Репяхова.

Після розголосу у соцмережах поліція вилучила перепустку у співака.

Рух Південним мостом для приватного транспорту закрили влітку 2022 року. Як пояснювали тоді в Київській міській державній адміністрації, тепер мостом зможе їздити тільки спецтранспорт екстрених і аварійних служб, громадський і транзитний вантажний транспорт, а також авто зі спеціальними перепустками. Як довго ще триватимуть обмеження на рух Південним мостом — невідомо.

Схожі новини