Передплата 2024 «Добрий господар»

У Тайвані уряд дозволив одностатевим парам усиновлювати дітей від інших батьків

  • 17.05.2023, 17:35
  • 655

У Тайвані уряд схвалив законопроєкт, який дозволяє одностатевим сім'ям усиновлювати дітей, з якими жоден з партнерів не має родинних зв’язків

ЛГБТ-пари. Фото умовне
ЛГБТ-пари. Фото умовне

Таким чином, в країні усунули ще одну перешкоду для досягнення повної рівності шлюбів для ЛГБТ-пар, повідомляє CNN.

Одностатеві шлюби Тайвань легалізував ще у 2019 році (вперше в Азії), але тоді не надав рівних прав на усиновлення одностатевим парам.

Лише гетеросексуальним парам і самотнім людям дозволялося усиновлювати дітей, з якими вони не пов’язані біологічно. Так, якщо одностатеві пари хотіли всиновити дитину, лише один з них міг зареєструватися як законний батько, навіть якщо вони обидва займалися вихованням. Тепер це має змінитися.

До ухвалення цього законопроєкту деякі одностатеві пари в Тайвані роками оскаржували дискримінацію в судах. У січні минулого року парі геїв з міста Гаосюн вдалося успішно оскаржити заборону — суд постановив, що дозвіл на спільне усиновлення відповідає інтересам їхньої дитини. Але водночас суд відхилив багато інших подібних справ.

Тайванський альянс із захисту прав громадянського партнерства, який виступає за права ЛГБТ на острові, назвав ухвалення законопроєкту «великим кроком до досягнення повної рівності шлюбів».

Альянс зазначив, що серед перешкод, які досі залишаються для ЛГБТ-пар, є доступ до допоміжних репродуктивних технологій та можливість укласти шлюб з партнером чи партнеркою із материкового Китаю.

Річ у тім, що в січні уряд Тайваню дозволив громадянам Тайваню одружуватися з іноземцями своєї статі, навіть якщо їхня рідна країна не визнає одностатеві шлюби. Проте ця директива не стосується одностатевих партнерів з материкового Китаю.


Джерело: CNN

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень