Передплата 2024 «Добрий господар»

Керівника й трьох заступників Львівської податкової «перезавантажили»

Державна податкова служба України відсторонила від роботи в. о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Андрія Флиса, звільнила його заступника Тараса Іванишина та відсторонила ще двох заступників

Відповідні накази надійшли до ДПС у Львівській області 5 травня, повідомили «ВЗ» у пресслужбі відомства.

Причин «обезголовлення» Львівської податкової не називають. Якусь інфор­мацію щодо цього можна почерпнути з допису в Телеграм-каналі голови фінан­сового комітету ВР Данила Гетманцева: «Вітаю рішення керівництва ДПС України про повне перезавантаження Львівської ДПС — виконання обов’язків з керівника знято. Один заступник керівника звільне­ний, двох відсторонено з подальшою пе­редачею матеріалів до правоохоронних органів. Підставою для такого звільнення є підтверджені факти корупції їхніх підле­глих. Звертаюся до офіцерів податкової служби. Закривати очі на зловживання підлеглих не менш шкідливо, ніж брати участь у корупції. І в першому, і у другому випадку — ви не відповідаєте займаній посаді. Від тих, хто в ДПС це не зрозумів, команда ДПС очищується. Так само, як це було в Полтаві, Рівному, Сумах».

Це вже друге за останні пів року тоталь­не «обезголовлення» львівської податко­вої. Андрій Флис пропрацював на поса­ді керівника львівської податкової трохи довше, ніж пів року. 21 грудня 2022 року Державна податкова служба відсторонила у повному складі його попередників — Ан­дрія Щербака і заступників. Тоді усіх керів­ників ДПІ «перезавантажили» за наслідка­ми моніторингу відшкодування ПДВ у 2022 році, а тепер — через «корупцію підлеглих».

Хто тепер виконуватиме обов’язки ке­рівника Головного управління ДПС у Львів­ській області - наразі не відомо.

Схожі новини