Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Урсула фон дер Ляєн прибуде з візитом до Києва 9 травня

  • 08.05.2023, 14:35
  • 672

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн приїде з візитом до Києва у вівторок, 9 травня, повідомив на брифінгу речник Єврокомісії Ерік Мамер

Президентка Європейської комісії. Фото з мережі
Президентка Європейської комісії. Фото з мережі

У Європейській комісії привітали заяву України, що 9 травня віднині буде відзначатися як День Європи і в Україні.

«Завтра президентка буде в Києві, де зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та підтвердить непохитну підтримку України з боку ЄС. Цей візит відбудеться в День Європи», — сказав речник.

Візит фон дер Ляєн в Україну торкнеться всіх вимірів відносин між ЄС і Україною, зокрема у контексті процесу розширення ЄС. При цьому на разі Єврокомісія не має наміру надавати деталі щодо оцінки прогресу України на цьому шляху, оскільки висновки має робити Рада ЄС.

«Як ви розумієте, з міркувань безпеки ми будемо дуже стриманими щодо деталей цього візиту», — зауважив Мамер.

Він підтвердив, що Єврокомісія передала 11-й пакет санкцій ЄС проти росії на розгляд країн-членів, який зосереджений на імплементації обмежувальних заходів, що були вжиті проти росії, їх ефективності та запобіганні їх обходу коштом експорту з третіх країн.

Також речник додав, що наступної неділі голова ЄК у німецькому місті Аахені виступить із промовою з нагоди присудження міжнародної премії «Шарлемань 2023» Володимиру Зеленському та народу України.

Схожі новини