Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На цих вихідних Львову виповниться 767 років

  • 04.05.2023, 18:45
  • 1 302

На цих вихідних Львову виповниться 767 років. З цієї нагоди в місті заплановано кілька подій, головний акцент яких — подякувати захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни та міста

Львів. Фото: ЛМР
Львів. Фото: ЛМР

Як інформує пресслужба ЛМР, з нагоди свята в суботу та неділю львівські трамваї і тролейбуси виїдуть на маршрути, прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом міста Львова.

Субота, 6 травня

О 13:00 на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія підняття прапора міста Львова. Спочатку міський сурмач виконає «Мелодію міста», а потім військовослужбовець, який проходить лікування у реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ, підніме прапор Львова. На захід запрошено військових, представників духовенства, почесних громадян Львова. Окрім того, у цей день буде започатковано нову традицію, деталі якої поки не розголошують, щоб це був сюрприз для львів'ян і гостей міста.

Опісля цього ж дня на Личаківському кладовищі відбудеться спільна молитва за участі родин загиблих Героїв. Молитва розпочнеться о 17:00 год на Полі почесних поховань № 86-А та продовжиться на Полях № 67 та № 76.

Неділя, 7 травня

У Стрийському парку відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів — місто міст». З нагоди дня міста, Львів, як «місто міст», збере українців із Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Криму, які зараз живуть та творять у Львові. Гості події дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів і долучаться до збору коштів для потреб Збройних сил України.

З 13:00 до 18:00 на виставці-ярмарку відбуватимуться лекції, майстер-класи, музичні виступи, готуватимуть страви, а у релокованих підприємців можна буде придбати крафтові вироби, каву та випічку.

Хедлайнер події - Віктор Павлік.

Місце проведення — Стрийський парк, відпочинковий простір «Русалки place» (вул. Уласа Самчука, 22).

Схожі новини