Передплата 2024 ВЗ

Слідом за дзюдо. Міжнародна федерація каное-веслування дозволила змагатися росіянам та білорусам

  • 30.04.2023, 15:45
  • 689

Комітет Міжнародної федерації каное-веслування (ICF) вирішив дозволити представникам з росії та білорусі повернутися до змагань у статусі індивідуальних нейтральних атлетів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Про це повідомляється на офіційному сайті ICF.

«Буде створена незалежна комісія для розгляду всіх заявок російських і білоруських спортсменів, які бажають виступати як нейтральні спортсмени. Графік їхнього включення до змагань буде визначено після того, як ця незалежна комісія встановить правила та положення, необхідні для розгляду відповідності спортсмена вимогам, і після підтвердження антидопінгових процедур Міжнародним агентством тестування», — йдеться на офіційному сайті.

Рішення комітету Міжнародної федерації каное-веслування було ухвалене після тривалих консультацій з членами організацій. В ICF відзначили, що під час нього враховували потенційні питання безпеки, висловлені організаторами змагань.

Водночас комітет ICF повідомив, що відсторонення офіційних осіб з росії та білорусі залишається у силі. Їм заборонено відвідувати заходи, що проводяться під егідою ICF, у будь-якому статусі. Також в організації відзначили, що продовжують засуджувати «дії, які уряди росії та білорусі чинять в Україні».

Схожі новини