Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прикордонники перекрили міжнародний канал торгівлі людьми, через який українські жінки потрапляли у сексуальне рабство за кордоном

  • 26.04.2023, 17:30
  • 1 118

Злочинну діяльність двох іноземців, пов’язану із сексуальною експлуатацію українок за кордоном, два місяці документували оперативні співробітники головного оперативно-розшукового відділу ОКПП «Київ» спільно з представниками Міграційної поліції м. Київ

Торгівля людьми. Фото ДПСУ
Торгівля людьми. Фото ДПСУ

Днями в рамках кримінального провадження в пункті пропуску «Шегині» затримано організатора та співорганізатора схеми — двох громадян Болгарії.

Задля власного збагачення, під приводом працевлаштування за кордоном, ділки організували на території України злочинну схему, яка полягала в підборі, вербуванні, сприянні в перетинанні кордону та в подальшому залученні для надання сексуальних послуг в місті Лондон жінок із малозабезпечених сімей віком від 18 до 30 років.

Своїх майбутніх жертв організатори-іноземці, обидва 1998 року народження, шукали в мережі Інтернет. Українкам пропонували високу зарплатню платню.

Кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, триває. Одному зі зловмисників обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно співорганізатора тривають заходи. За вчинене ділкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Схожі новини