Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щоб мати премію, треба виписувати в день, як мінімум, 43 квитанції

У Ратуші кажуть, вакантними уже тривалий час є дев’ятнадцять посад, максимальна місячна зарплата — 20 тисяч гривень

Фото ЛМР
Фото ЛМР

У Львові вкотре шукають на роботу інспекторів з паркування — людей, які вручають водіям або прикріплюють на лобове скло авто документ про порушення правил паркування, аби порушники сплатили штраф. У міському управлінні безпеки міста кажуть: зарплата інспекторів стартує від 14 тисяч гривень. Максимально можна заробити на цій посаді 20 тисяч гривень — якщо мати премії і виписувати в день, як мінімум, 43 квитанції…

Кандидатам пропонують офіційне працевлаштування, соцпакет, зокрема відпустку з виплатою двох матеріальних допомог (на оздоровлення та для вирішення соціальних потреб, кожна з відпусток — у розмірі середньомісячної заробітної плати). На роботу інспекторів з паркування запрошують чоловіків та жінок. Які вимоги до кандидатів, з чим доведеться зіштовхнутися під час роботи — журналістка «ВЗ» поцікавилася у начальника управління безпеки міста департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Максима Смілевського.

«У нашому штатному розписі передбачено 112 інспекторів з паркування, зараз є 19 вакансій, — каже чиновник. — І цих 19 осіб не можемо набрати уже упродовж року. Чому люди йдуть від нас? З різних причин. Хтось переїхав в інше місто, дехто знайшов більш оплачувану роботу. В основному в нас працюють молоді люди. Половину інспекторів паркування — жінки».

Максим Смілевський повідомив «ВЗ», що максимальна зарплата інспектора з паркування у 20 тисяч гривень — з врахуванням премії у 300% від посадового окладу. «Маємо систему мотивації працівників: якщо випишуть певну кількість штрафів — отримають певний відсоток премії, — продовжує розмову пан Максим. — Інспектору вирішувати, чи вдень виписувати по 10 штрафів, чи 80… Від інспекторів залежить порядок на вулицях Львова. Якщо складатимуть по 8−15 повідомлень про порушення правил паркування, відповідно усі бачимо кількість неправильно припаркованих авто на вулицях, особливо в центрі. Щоб мати премію у 300%, інспектор має виписати не менше 43 штрафів в день. Є інспектори, які виписують 60−80 штрафів щодня. Це залежить від району, де працює інспектор».

Інспекторами з паркування, каже Максим Смілевський, може стати будь-яка особа з вищою освітою, яка має ступінь бакалавра чи магістра. Професія не має значення — головне бажання працювати, доброчесність та турбота про вулиці Львова без неправильно припаркованих автівок. Інспектором з паркування може стати навіть людина з творчим нахилом професії, наприклад, вчорашній студент театрального факультету. Чи, наприклад, колишній правоохоронець, який вийшов на пенсію.

«Одна з ключових вимог — вища освіта, — продовжує розмову чиновник. — Інспектор з паркування є працівником Львівської міської ради, а отже, є посадовою особою місцевого самоврядування. Вимога щодо освіти передбачена у Законі України „Про службу в органах місцевого самоврядування“. Не ставимо вимог щодо профілю освіти, чи то юридична, чи економічна. Загальні вимоги — мінімум бакалаврат, тобто чотири курси навчання. У нас можуть працювати люди, які навчалися і на факультеті фізичної культури, і на режисерському…»

Схожі новини