Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові затримали шахраїв, які підробляли документи та викрадали квартири

  • 17.04.2023, 17:45
  • 1 745

У Львові правоохоронці затримали трьох учасників злочинної групи, які причетні до «квартиних афер». Чоловіки незаконно заволоділи п’ятьма квартирами львів'ян на суму понад 5,5 млн грн

Квартирні аферисти. Фото: Поліція Львівської області
Квартирні аферисти. Фото: Поліція Львівської області

Відомо, що до складу злочинної групи входило троє осіб: 40-річнний мешканець одного з сіл Львівського району та двоє жителів Львова та області віком 33 та 47 років.

«Зловмисники підшуковували у Львові квартири та інші об'єкти нерухомості, які перебували у власності як громадян, так і в комунальній власності міста, виготовляли підроблені правовстановлюючі документи на ці об'єкти нерухомого майна, печатки і штампи підприємств, установ і організацій, а також підробляли відповідні довідки. В подальшому, використовуючи ці підроблені документи, вони отримували свідоцтва про право власності на об'єкти нерухомого майна, змінювали замки вхідних дверей приміщень та реалізовували їх», — йдеться у повідомленні.

Відтак, зловмисники заволоділи п’ятьма квартирами на суму понад 5,5 мільйонів гривень. До того ж, правоохоронці встановили їхню причетність до незаконних заволодінь ще дванадцятьма приміщеннями.

Під час обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці знайшли та вилучили гроші, чорнові записи, копії договорів та різноманітних документів, розписки та інші докази.

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів. Їм загрожує позбавлення волі на термін до дванадцяти років з конфіскацією майна. Наразі триває досудове розслідування.


Джерело: Поліція Львівської області

Схожі новини